Historik – så startade Yogamarathon

När vi 2012 fick veta att en kollega fått cancer var vi många som ville hjälpa till, men vi visste inte hur.

Penny Christodoulides hade tidigare kommit på idén om ett yogamarathon, och tanken på det hade rotat sig i huvudet på Anna Fannberg. Så Anna kontaktade Penny och frågade man skulle kunna använda sig av Yogamarathon för att samla in pengar till forskning om bröstcancer – och Penny nappade!

Det första årets Yogamarathon gick av stapeln på yogastudion Atmayoti i Stockholm. Intresset runt om i landet var stort och flera ville hjälpa till. Första året deltog 15 yogastudios och 2013 var det hela 22 studios från Skellefteå i norr till Ystad i söder som hjälptes åt med insamlingen.

Under åren som gått har Yogamarathon fört en lite slumrande tillvaro men nu kör vi igång 2018 års upplaga! Och med en ny förmånstagare. De senaste åren har det blivit alltmer tydligt att vården inte klarar av att hantera rehabiliteringen av cancerpatienter, oavsett cancerform. Här känner vi att vi vill göra en insats som kan komma alla tillgodo och som går igen i yogans grundtanke om att vara inkluderande. Vi har därför valt att i år låta CancerRehabFonden vara mottagare för Yogamarathons donationer. Yoga och mindfulness är en central del i deras rehabprogram. Läs gärna mer om CancerRehabFonden här.

Välkomna med ert deltagande 2018, både studios och yogis och yoginisar!

Lotusblomma. Pixabay

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s